Radyoya girebilmek için aşagıdaki link'e tıklayınız.





Translate

Värttinä – Selenico – 1992

|


Värttinä bir grubu, direnmek ise, şaşırtıcı, hayret verici inanılmaz güzel bir ses ... vb dört kadın. Büyük kemaneler, gitar, akustik bas akordeon, saksofon, Buzuki, vurma. Hatta içine erotik, ceza bizim veya j. anlamak will not derin sevgi şarkı Gösteri bu engele bu Finlandiya ve Sung is one of those dil başka bir dünya gibi. Bu albüm 1992 yılında Avrupa Dünya Müzik listesinde bir numaraya düz için bir çok üç ay kaldı gitti geldi. Fena değil!
.
Bu, aynı süre ve diğer at doldurmak için garip bir duygu atmosferdeki yayar gibi bu dört şarkıcı ve sesleri duymak için garip. Bu cihazlar bu güzel ve sesler ortaçağ lezzet gibi zamanlarda, those who don't understand için Fince dilinin karmaşıklığına rağmen, bu yakınlık ve gerçek iletim hissi verir. Bir kez daha müziğin evrensel dili ve dil aracı konveyör duyguları yapar. Her ne kadar tam olarak nasıl bir dans olduğunu bilmek zordur bile parça dans etmek istiyoruz.

Nordic müzik "sezgi ile" Kuzey Iberos için belki de daha fazla kökenli müzik alışkın müzik konuşmak "Akdeniz", belki de İspanyol Amerikalılar için daha fazla, biz biraz zor veya kulak için sert, ve ben sezgi den konuşmak ısrar dahil kişisel deneyim belki seçin. Ama bu grup olarak özellikle bana tanıdık olan müzik, çok iyi anlatmak değildir neden. Daha inandığımız Ve Kuzey Avrupa, belki de bir bölge ile geleneksel müzik kaynağının benzerlikler üzerine kısa bir çalışma yapmak ve hazır değilim belki sadece söylüyorlar, daha fazlası var. Her neyse, bu bir daha bu ziyaret kısacık bir fikir, yalnızca küçük bir gelişme ise albüme dinleme ve bu yazı yazıldı olduğunu.
Albümü dinleme ve düşünün kendinizi. Ben size bir kere hoşlanmışsınızdır.



Värttinä son:
Mari Kaasinen: Voz
Sari Kaasinen: Voz
Kirsi Kähkönen: Voz
Sirpa Reiman: Voz
Reijo Heiskanen: Guitarra, Bouzouki y Percusiones
Janne Lappalainen: Bouzouki, Saxo Soprano y Tenor, Kaval y Tin Whistle
Tom Nyman: Bajo electrico, Teclados
Kari Reiman: Fiddle, Kantele y Banjo Tenor,
Colaboran
Janne Haavisto: Percusión
Anu Laakkonen: Trompeta
Tom Nekljudow: Percusión


01 - Seelinnikoi
02 - Lemmenosto
03 - Kylä Vuotti Uutta Kuuta
04 - Sulhassii
05 - Matalii Ja Mustii
06 - Hoptsoi
07 - Suuret Ja Soriat
08 - Leppiäinen
09 - Pihi Neito
10 - Mikä Miulla Mielessä
11 - Kiirama
12 - Hyvä Tyttönä Hypätä
13 - Fanfaari
14 - Paukkuvat Pasuunat

0 yorum: