Radyoya girebilmek için aşagıdaki link'e tıklayınız.





Translate

Freedom in the Groove – Joshua Redman 1996

|


Bugün, biraz caz ve Amerikalı müzisyen Joshua Redman rahatlamak Dewey Redman Tenor Saksofon Andalusia ve oğlu Ornette Coleman veya piyanist Keith Jarrett gibi müzisyenlerin yanında yorumlanır.
The kilometre taşı olduğu Joshua Redman ve işaretleri kariyer Thelonious Monk Compettition "tek Amerika'da caz alanında dünyanın en prestijli ödüller için 1991 yılında ilk ödül kazandı yaşıyordur. Bu onu net bir tanıma ve iyi konumda ve Warner Bros bir imza damga ve 1993 yılında ilk albümü özellikle Kazanılan gelir. Bu da onu diğer müzisyenler ile sebep olan gitarist Pat Metheny ve bassist Charlie Haden olarak büyük önem olsun.

Redman Jhoshua tercüman babasının Tenor Sax gibi. At oldukça Blues dahil caz bantlarında bu aracı bulmak için ortak bir hediye. Ancak 1920'lerin kadar güçlü bir el ele en büyük Coleman Hawkins ile Jazz adım açılış başladı değildi. Bu araç bir özelliği bir daha onun kardeşi olan harmonies ile Alto saksafon ve genellikle payı daha ciddi oldukça bazı bantlarında bir çift olarak bulmak için ortaktır. Tenor saksafon, jazz tanıtılacak için askeri orkestralar katılmak için, özel ve müzik türünü için 1840 yılında icat gelen Belçikalı Adolphe Sax tarafından gelişmiş olduğu için eğitim oldu.

Bu hikaye için ?.... çok ilk defa bu kaydı dinlemek kolay, Kim Jhoshua Redman, bu albümü 1996 yılında yayımlanan, sonra diskler Jhoshua biraz daha birleşme çok daha fazla elektronik Rock açık olduğunu öğrenmek oldu yaptım ilk şey. Daha önce dedi ki ... bir çok klasik caz, ya da en azından son derece klasik ilham bulunan ilk kez bu disk dinleme. Düşük pil ve sürekli ve çok ritmik, çok piyano, gitar ve Saxo en bariz rol ve eklemeleri ile temizleyin. Çok bireysel improvisations tek tüm araçların bir bağlantı kadar açık. Ve hepsinden öte, bu Saxo bir ses bu, tenor saksofon ve özel bir ses bana düşünüyorum ve caz ve Annals bir yolculuk bu albüm görmek sahiptir.
Ve tabii ki ben bulmak için sürpriz oldu bu da yapılan çok ses saksofon, en ayrıntılı bir çok klasik caz ve ona gölge çok eski verdi. Kendi ilkeleri kullanılan ve neredeyse 30 yıl caz katılmaya alır bile bir araç.

Kısacası, ne bir gerçek zevk her araç unraveling sağlanmaktadır disk TR Mayıs, bu ritmik davul ve bas, diğer araçların melodik Yüklenenler birlikte esas, görünen ve harmonik dans bir tür yok Her bir enstrüman. ve bana sesleri bir sürü İncil hatırlatır bazı konularda Saxo ve olaylar, ancak, tenor saksafon dönüştürülür.
Başka bir şey yok ... Ben bunu beğeneceğinizi umuyoruz.


Christopher Thomas: Bajo
Peter Martin: Piano
Joshua Redman: Saxo Tenor and alto
Peter Bernstein: Guitarra
Brian Blade: Bateria
01 - Hide and Seek 02 - One Shining Soul 03 - Streams of Consciousness 04 - When the Sun Comes Down 05 - Home Fries 06 - Invocation 07 - Dare I Ask? 08 - Cat Battles 09 - Pantomime 10 - Can't Dance

0 yorum: