Radyoya girebilmek için aşagıdaki link'e tıklayınız.





Translate

Zakharia Paliashvili

|


Zakharia Paliashvili Kutaisi 2 Ağustos 1871 yılında doğdu. Onun büyük kardeşi İvan Paliashvili, neden bilinen bir şef oldu Zakharia birinci müzik öğretmeniydi. Sonra kendi opera birinci müzik tercüman oldu. Aile Tiflis (1887) taşındı ve Zakharia kilisenin koro slipbowlingcelebration ve org çalarken. Diğer bazı genç müzisyen - Meliton Balanchivadze Niko Sulhanishvili, Dimitri Arakishvili bu grup katılmıştır.
Z. PaliashviliIn 1885 ï ¿½ 1899 Zakharia Paliashvili Tiflis Müzik Koleji ï ¿½ müzik teorisi ve Fransızca-boynuz her okudu. Sonra Moskova Konservatuvarı bulunan tanınmış Rus besteci ve müzik öğretmeni SI Taneev (1900 ï ¿½ 1903) at ilerlemiştir. İşte Rus ve Avrupa müzik kültürünü tanıyor yaptı. O bir koro oluşturulmuş olduğu Moskova'da Gürcü halk şarkıları ve konserler gerçekleştirilir. O Gürcü halk şarkıları 'puanları ve müzik dergilerinde makaleleri yayınlanmıştır.
Gürcistan'ın dönmek sonra o pedagojik faaliyetleri, Gürcistan Filarmoni Derneği kuruldu. Bir rektör ve Tiflis konservatuvar ve profesör oldu.
Zakharia Paliashvili erken çocukluk faaliyetleri oluşturmaya başladı. O zaman bir bilim adamı olduğunu kolej 6 parça, lithurgia bir karmaşa oluşmaktadır Aslında. O oluşan preludes, sonatas, canons ve fugas Moskova Konservatuvarı at.
Onun opera, Abesalom ve Ethery 1918 yılında çıktı. Sonra Daisi (1923) ve Latavra (1928) operalar bunu izlemiştir.
Zakharia Paliashvili 6 Ekim 1933 yılında vefat etti ve Tiflis Opera Binası bahçesinde, Rustavely cadde ödünç olduğunu.

Libretto: P. Mirianashvili.

Ethery - Tsisana Tatishvili (soprano)
Abesalom - Zurab Sotkilava (tenor)
Murman - Shota Kiknadze (baritone)
Nethela - Liana Tatishvili (mezzo-soprano)
Marih - Lamara Chkonia (soprano)
Abio - Irakli Shushania (basso)
Naana - Olga Kuznetsova (soprano)
Thandaruh - Abrek Pirtskhalava (tenor)
Guest - Edisher Gelashvili (tenor)
Palace servant - Nikoloz Kapanadze (baritone)

Chorus and Symphonic Orchestra of Soviet Radio (former USSR)
Conductor: Didim Mitshulava



0 yorum: